Blagoslov jaslične poti v Tolminu

V soboto, 16.12.2017 je bil ob fontani starega mestnega središča blagoslov jaslične poti, ki jo že več let zapored organizira Društvo za ohranjanje in razvoj Tolmina. Predsednica društva Martina Klanjšček je z uvodnimi besedami pozdravila vse sodelujoče v kulturnem programu, še posebej je pozdravila tolminskega dekana in župnika g. Damijana Bajca ter vse obiskovalce. Kulturni program sta obogatila dva pevska zbora in sicer skupina ljudskih pevk Korenine in mešani pevski zbor Canto ergo sum. Spregovoril je podžupan Danijel Oblak, ki je izpostavil pomen Božiča in se zahvalil vsem, ki so z jaslicami oživeli vitrine starega mestnega središča.  Povabil je tolminskega župnika gospoda Damijana Bajca, da je jaslično pot tudi blagoslovil. Gospod Damijan Bajec, je v uvodnih besedah spregovoril o ljubezni, miru  in upanju, ki se iz jaslic razliva na nas. Blagoslovil je jaslično pot in vsem zaželel blagoslova v prihajajočih praznikih.

Vsaka okenska polica razkriva drugačne jaslice, tiste, ki jih je naredila otroška ali mladinska roka in tiste, ki jih je izdelala odrasla. Vsake jaslice so izdelane iz različnega materiala, vsake nosijo v sebi svojo zgodbo in sporočilo. Bistvo jaslic pa je enako za vse. Gospod prihaja in trka na vrata prenočišč, tiho čaka na odprte duri srca, da bo vanj lahko ponesel ljubezen, sočutje, toplino ter upanje, da smo lahko boljši, da lahko duhovno rastemo, drug drugega osrečujemo in sledimo njegovi luči skozi vse temne globeli našega življenja.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na priloženih fotografijah, veliko več, pa boste videli, če se sprehodite po starem mestnem središču in si jaslice v živo ogledate. 

Katja Podobnik

foto: Katja Podobnik