Veliki teden našega odrešenja

Anja Kastelic je zapisala:

Hoja za Kristusom ni v herojstvu, ampak je v ljubečem odkritju lastnih mej in čudovitega Pogleda, ki odpušča do zadnjega diha. 

To je pot na katero nas vabi v tem tednu - pot iskrenosti ob lastnih omejitvah, pot iskrenega kesanja za izdajstva in pot široko razgrnjenih src, v katerih bo smel znova in znova izkazovati svojo ljubezen do konca. 

To ni teden "matranja", ampak čudenja. Ni teden bičanja, ampak teden globoke hvaležnosti, ni teden mrkih obrazov, temveč teden vriskajočih src, ki so spoznala večno zavezo Ljubezni takrat, ko naš "petelin zapoje".

Tudi mi moramo s Petrom v to pasho - prehod od: "Zate dam življenje!", do tistega iskrenega: "Gospod, ti vse veš!"
Vmes pa nas vse čaka tisti Pogled odpuščajoče ljubezni, ki se je za vedno zavezala naši grešnosti in ki edina zmore učence spremeniti v brate! 

Spoštljivo torej stopimo z njim na to sveto pot Ljubezni ...

In ko bomo v tem tednu spremljali bogoslužja in obrede le po medijih, lahko pred tem zmolimo naslednjo molitev  in si predstavljamo, da je naš angel varuh pri sveti maši v naši cerkvi, z našimi duhovniki,  na prostoru, kjer navadno mi sedimo. In tu bo tudi naše srce. Z očmi pa bomo spremljali sv. mašo po TV.

Pripravila: Nadja Blažej