Križev pot z dramatizacijo

Gospod, najstnik sem, na poti odraščanja. Vem, da si vedno ob meni. Vem, da  mi stojiš ob strani, saj mi s svojo milostjo in pomočjo, po zakramentih dopoveduješ, kako me imaš rad. Kako ti jaz lahko povrnem tvojo brezpogojno ljubezen? Kaj lahko naredim zate, da ti bom bližje, da bom začutil tvojo stisko, ki si jo na poti na Kalvarijo pretrpel tudi zame?

Vem, da to ni veliko, a rad bi ti podaril ta Križev pot. Naj ti bo v zahvalo za vse, kar narediš zame.

V petek, 8. aprila in na cvetno nedeljo, 10. aprila, so tako bodoči birmanci, pod vodstvom katehistinje Nadje Blažej, ki je tudi pripravila vso sceno, doživeto odigrali Križev pot avtorice Majde Rutar.

Križev pot se je pričel z besedami, da nas Jezus vabi, da se mu pridružimo na poti njegovega trpljenja. Pa ne zato, ker bi potreboval našo pomoč, On bo sam nesel svoj križ na Kalvarijo. Ob sebi nas želi imeti zaradi nas.

Hvala tudi vsem, ki ste s svojo prisotnostjo v cerkvi pokazali, da vam je mar za mlade v naši župniji. Veliko truda so skupaj z Nadjo vložili v to dramatizacijo in jim je vaša prisotnost veliko pomenila. Udeležba ni vzela veliko časa, je bila pa odraz podpore in spodbude, za kar so vam bodoči birmanci zelo hvaležni. 

Verjamem, da jim bo dobri Gospod pri sveti birmi obilno povrnil z darovi Svetega Duha, da bodo vedno hodili po Njegovi poti in pričevali zanj.

Prispevek je pripravila Katja Podobnik

Foto: Janja Hadalin in Sandra Košuta Kozorog