Zahvalna maša za jubilante

V nedeljo, 29. avgusta je bila v naši cerkvi zahvalna sveta maša za vse tiste pare, ki v letošnjem letu praznujejo okrogle obletnice sklenitve svetega zakona. Kar 24 parov se je odzvalo povabilu, da pred Gospodom potrdijo svoj zakon in prejmejo Božji blagoslov. Najstarejši par letos obhaja že častitljivo 65 obletnico, sledi par s 60 obletnico skupnega življenja in kar 5 parov, ki obhajajo zlato poroko.

Gospod župnik je pri sveti maši lepo prepletel besede evangelija z življenjem v zakonu. Od znotraj, dani od Gospoda, prihajajo Sadovi Duha: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blagost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladovanje. Prav iz človekovega srca pa lahko prihajajo tudi hudobne misli in razne hudobije, ki človeka omadežujejo.

Vsak zakonec dobro ve, kako se je potrebno truditi za ljubezen in dobroto srca. Dočakati visoki jubilej z roko v roki, ni dano vsakemu. Je Božji blagoslov. Zato hvala Gospodu za vse te pare, ki jih vodi skozi življenje, jih brusi in oblikuje v čudovite diamante, ki s svojo modrostjo in zgledom vsem nam kažejo pravo pot na zakonski poti. Hvala tudi Materi Božji za njeno varstvo, vse obrisane solze, za mnoge izprošene prošnje pri Gospodu in preprosto zato, ker je dobra Mati in nas nikoli ne zapusti.

Sveta daritev za »jubilante« je z letošnjim letom v naši župniji dosegla tudi svojo lepo obletnico in sicer dvajseto.

Ob koncu svete daritve je gospod župnik vsakemu paru izročil steklenico vina, da doma nazdravijo, saj je bilo letos zaradi vseh proti koronskih ukrepov, onemogočeno skupno druženje v župnijskem domu.

Tudi mi vsem parom čestitamo in jim želimo še mnogo srečnih, zdravih in blagoslovljenih skupnih dni.

Prispevek je pripravila Katja Podobnik

Foto: Lojze Gaberšček