Cvetna nedelja

Prišla je ura, da Jezus svojim izkaže ljubezen do konca. Med temi so tudi izdajalci, so farizeji, so ljudje, ki danes vpijejo: "Blagoslovljen, ki prihajaš", že čez nekaj dni pa: "Križaj ga!" 

Človeško srce je tisti Jeruzalem, v katerega danes vstopa JEZUS ob vzklikih.

Del našega srca se res veseli kakor to ljudstvo s palmovimi vejami, del srca pogrinja pred njim vso svojo resničnost, lepo in grešno. Del nas pa od daleč opazuje ta vstop kakor farizeji in čaka, da najde priložnost, ko bo Beseda lahko ubita. ( Anja Kastelic)

Pripravila: Nadja Blažej

CVETNA NEDELJA

Na cvetno nedeljo smo vsak po svoje z zelenjem počastili Gospoda. Moram priznati, da so mi ob blagoslovu na televiziji v oči stopile solze in mi zalile lice. Tako čudno sem se počutila, tako prazno, kot, da nekaj pomembnega manjka v mojem življenju. Verjetno ste to občutili vsi.

Sedaj lahko razumemo Jezusa, kako mu je bilo pri srcu, ko je  na Oljski Gori sam molil, medtem, ko so učenci spali. Sedaj lahko razumemo Jezusa, ko je nemočen stal pred pilatom, ki ga je zasliševal. Sedaj lahko razumemo njegovo bolečino, ko je pod težo križa sam hodil proti Kalvariji, niti njegovih učencev ni bilo ob njem. Sedaj lahko razumemo Jezusovo stisko v srcu, ko je v času njegove smrti, pod križem poleg njegove matere stala le borna peščica ljudi. 

In to ni bilo samo pred 2020 leti, dan za dnem trpi zaradi naših grehov, zaradi hudobije, ki napolnjuje svet, trpi zaradi osamljenosti, ker se ljudje obračajo stran od njega, ker ga ne ljubijo dovolj. V teh tednih nam razodeva, kako je ta stiska huda, kako lahko boli do dna srca. Čeprav imamo na voljo vso mogočo tehnologijo, da lahko spremljamo molitve in svete maše, pa vendar v svojem srcu  občutimo duhovno stisko in nemoč. 

Pripravila: Katja Podobnik

fotografije: iz različnih družin