Sporočilo jaslic v župnijski cerkvi

V temne globeli naših življenj, v skrite kotičke naših src, je zasijala Luč. Zasijala je v tolikšni meri, kot smo ji na široko odprli vrata, kolikor smo v pustinji našega življenja vzravnali cesto Gospodu, se osvobodili ovir in preprek, ki so težile našo dušo.

Rodilo se je upanje naše, tolažba obupanim in nemočnim, opora trpečim in svetla lučka vsem tavajočim v pusti puščavi svojih življenj. Rodil se je kot nebogljeno Dete.

Iz jaslic steguje svoje nedolžne ročice k tebi in meni, prinaša nama toplino in ljubezen, prinaša nama odpuščanje in obljubo sreče, če mu bova sledila. Ne potrebujeva veliko prtljage na tej poti, samo vero, upanje in ljubezen. To troje bo osrečevalo naju, osrečevalo bo ljudi, ki ju bova na poti srečevala in osrečevalo bo Njega, najinega Odrešenika. 

Ne boj se hoditi za Gospodovo lučjo, sprejmi jo in ohrani v svojem srcu, so tudi besede Matere Marije, ki jih je na veliko milostnih krajih prinesla preprostim pastirčkom in jih pozvala k molitvi, spreobrnjenju in dobrim delom.

Našo župnijo so letos zaznamovali in v molitvi povezali tri pomembni dogodki: obisk Fatimske Marije ob stoletnici prikazovanj v Fatimi, tristo letnica kronanja Milostne podobe na Sveti Gori ter romanje v Lurd.

Tudi nam naša Nebeška Mati prinaša to isto sporočilo, kot ga je prinesla pastirčkom. Poslušali so jo, ga sprejeli in sporočilo kljub vsem težavam in trpljenju ponesli v svet. V letošnjih jaslicah nam Mati Marija prinaša Sinovo ljubezen in odpuščanje, prinaša nam mir in nas vabi, da prisluhnemo živemu studencu Besede, ki nam govori iz jaslic: "Spreobrnite se, molite, delajte dobra dela in nikoli naj v vas ne umre upanje in ljubezen".

Smo tudi mi kot ti pastirčki in bomo sporočilo sposobni sprejeti in ponesti med ljudi, ali bodo besede ostale zapečatene globoko v naših srcih?

Milost Gospoda naj bo z vami, da boste sprejeli edino Resnico, ki je luč na naši življenjski poti.

Blagoslovljene praznike, v prihajajočem letu pa obilo Božjega blagoslova, modrosti in vednosti, da se bomo znali in zmogli odločati tako, kot to od nas pričakuje naš Gospod

vam želi jaslična skupina:

Verena in Maks Tuta, Ivo in Vera Kutin, Andreja in Marko Krivec, Andrejka in Silvo Rutar, Nadja Blažej, Katja in Florijan Podobnik

Ob tej priliki bi se zahvalili Marku Gaberščku za ročno izdelane figurice pastirčkov in vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izdelavi jaslic. 

Foto: Katja Podobnik in Vera Kutin