PRAZNOVANJE ZAKONCEV JUBILANTOV 2017

Prvi in najlepši pozdrav gre danes prav vam, spoštovani zakonci jubilanti. Izaija v svetem pismu pravi:“Iz puščave bo naredil raj, iz pustinje Gospodov vrt. V njej bodo doma radost in veselje, hvalnica in glas pesmi.“ Vsi navzoči, ki svoj vrt, kljub občasnim pozebam ali sušam skrbno negujete, se danes lahko s ponosom ozrete na prehojeno pot in na vaš vrt, ki po toliko in toliko letih še vedno cveti. S svojim zgledom svetu prinašate veselje in upanje. Prav preko zakramenta svetega zakona želi Bog zavarovati družino, ji dati potrebno pomoč. Naj bo še naprej tudi vaša opora skozi življenje Kristus, kdor ostaja z njim ne bo nikoli razočaran,“ so bile uvodne pozdravne besede zakoncem jubilantom pri sveti daritvi.

Kar 22 srečnih parov, ki so zgled župniji, je letos podoživelo poročni dan z blagoslovom svetega zakona in nagovorom g. župnika Damijana Bajca o neizmerni moči molitve, ki premaga vsakdanje težave, pa tudi najhujše zlo na svetu (iz knjige Čudeži Janeza Pavla II.).

Poročni maši vedno sledi slavje v župnijskem domu z bogato obloženo svatovsko mizo, živo glasbo in zabavnim programom. Po uvodnih ubranih spevih Mešanega pevskega zbora župnije Tolmin je zbrane z živo glasbo zabaval za to priložnost izbrani ansambel ZAKON 5. Uvodni valček za mladoporočence „Ljubim te, Slovenija“, je prav vse slavljence zbral na plesišču. Sledile so skrbno izbrane zimzelene slovenske melodije, katerih besedila so tako bogata, da dosežejo vsako srce. Kdo ve, kaj vse so podoživljala srca navzočih?

Vsi se bomo s toplim nasmehom spominjali te lepe majske nedelje, ko so slavili zakonci jubilanti v Tolminu! Hvala g. dekanu in župniku Damijanu Bajcu za vso podporo in odprte roke ter duh. pomočniku g. Silvestru Čibeju kot duhovnemu spremljevalcu organizatorjev (5. zakonska skupina župnije Tolmin) .

Vsa slava in čast pa kot vedno sveti Mariji, ki nam je izprosila milostni dan, da smo se kot skupina povezali in srečo podelili z jubilanti! Bog vas živi še mnogo let!

Janja Hadalin

foto: Emil Leban