Pletli smo adventne vence

SKUPAJ Z OTROKI VSEGA SVETA PRIPRAVLJAMO POT ZA JEZUSA.

ČESAR SE MI VESELIMO – RADI Z DRUGIMI  DELIMO!

Vedno smo veseli, kadar imamo v planu kakšno pot. Posebej še, če vemo, da bo na cilju tudi prijetno presenečenje. Tisti, ki gredo radi v hribe, jim ni žal napora, saj jim že pot sama nudi nešteto lepih doživetij, kaj šele sam vrh, ko oko samo strmi, srce pa se veseli.

Tudi v tem adventu se bomo odpravili na pot – v Betlehem. Ampak ta pot bo letos nekaj posebnega. Šli bomo preko Madagaskarja in se skupaj s tamkajšnjimi ljudmi podali na strme poti, ki vodijo v Betlehem. No, v resnici na tej poti ne bomo sami. Naš vodič bo Jure Sešek z Radia Ognjišče, ki je to pot z Malgaši prehodil in je skupaj s svojima sodelavcema spoznaval, kako je mogoče tudi otrokom, mladim in odraslim na Madagaskarju z dobroto pokazati pot v Betlehem, jih z usmiljenjem opogumiti, da vztrajajo in z ljubeznijo tudi njim omogočiti, da se srečajo z Jezusom v jaslicah. V popotnih zgodbah bomo zato z veseljem spremljali Jureta in preko njega odkrivali malgaške poti. Seveda pa se bomo z molitvijo povezali v eno družino in z darovi pomagali otrokom, ki naj preko naše dobrote začutijo, da skrbimo zanje, saj so tudi oni naši bratje in sestre. Naj po naši dobroti začutijo Božjo dobroto, ki se nam na poseben način razodeva v božični noči.

                                                                                                          (IZ ADVENTNEGA KOLEDARJA 2016)

In vsi navzoči smo z ljubeznijo spletli adventne vence, ki nas bodo povezovali ob večerih – v molitvi, pesmi, poslušanju in branju zgodb iz Madagaskarja v Adventnem koledarju in nam s svojo svetlobo kazali pot do Novorojenega.

Blagoslovljen adventni čas.   

Nadja Blažej